Hogwarts Virtual ● BETA
Forum je prazan dok se ne registrujete ili ulogujete. Dakle, šta čekate? Smile


 
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Napredna pravila OBAVEZNO ZA SVE ČLANOVE VIRTUAL Hogvorts-A!

Go down 
AuthorMessage
TeTre6
Zamenik Direktora
Zamenik Direktora
TeTre6

Poruke : 379

Inventory
Sef: 076
Galeoni: 3000
Kuća: Grifindor
PostSubject: Napredna pravila OBAVEZNO ZA SVE ČLANOVE VIRTUAL Hogvorts-A!   23.07.11 14:55

Naprednija pravila


Ok. Pošto ste pročitali najosnovnija pravila, nadam se da vam je sada malo jasnije na koji ančin virtual Hogvorts funkcioniše. Naravno to nije sve, zato se nalaze ova naprednija obijašnjenja u kojima će vam sve biti potanko obijašnjeno. Od svrhe pozicija na Hogvarts-u do kazni i posledica kršenja odredjenih pravila.


Dakle, registovali ste se, otvorili račun u gringotsu, pokupovali potrepštine, krenuli sa nastavom ( ili još uvek niste). Odlično. Čestitamo vam što ste deo jednog od najrealnijih i najboljih Hogvorts rpg( role plazing game) na netu.

Ukoliko ste primetili, pored učenika na Hogvorts školi moguće je raditi i zaradjivati galeone kako bi imali veći dzeparac i neko radno iskustvo. Time dobijate veće mogućnosti da sutra dan taj posao zadržite ili zaradite kako bi kupili nešto što ste videli u Dijagon Aleji, Hogsmead’u ili Nokturn aleji. No malo kasnije o tome, najpre d aobijasnim koje sve grupe postoje na Hogvorts’u i kakva su im prava i obaveze.

Dakle, u ne nekom posebnom redu grupe na forumu čine:

-Direktor

- Zamenik direktora

-Glavešine

-Profesori

-Učenici-profesori

-Asistenti

-Gyffindor

-Rejvenklo

-Hufflepuff

-SlytherinDIREKTOR


Da se ne bi hiljadu puta poonavljali, kazaću ovo još samo jednom. Sve funkcije, predmeti ili bilo šta drugo na ovom forumu, bazirano je na likovima i pravilima iz Harry Potter sveta, te je s’ tim logično i ne šteti nikom od članova.
Dakle direktor. Direktorska funkcija je možda naizgled najlakša funkcija, ali verujte mi na reč, ako tako mislite, onda se varate. Direktorov posao je da vodi školu, čini promene kako u istoj bilo prijatnijen da se radi, izdaje dozvole (ako postoje neke koje on može da izda), odlučuje koji vid kazne će odslužiti neko ko je prekršio neko od glavnijih pravila...
Dakle posao direktora nije nimalo lak. Direktoru se u svakom trenutku možete obratiti, ali zbog prezauzetosti istog, bilo bi najbolje prvio se obratiti vašim starešinama ili na kraju krajeva, zamenicima direktora, ukoliko direktor sam nije u mogućnosti da vam izadje u susret.

*Direktori moraju biti nepristrasni članovi foruma. Oni služe da bi svima izašli u susret i vodili forum na najbolji mogući način.
Ukoliko se desi da direktor da ostavku, na njegovo mesto dolazi zamenik direktora. Ukoliko postoji veći broj direktora, saziva se sednica nastavničkog veća , gde svi nastavnici nepristrasno glasaju za novog direktora od mogućih kandidata.


ZAMENIK DIREKTORA
Dakle, ništa manje napornija funkcija. Zamenici direktora skoro imaju isti posao kao direktor, ali ne trebaju da ga menjaju ukoliko je direktor tu, i u mogučnosti da obavlja svoje funkcije. Naravno postoji mala razlika u njihovim funbkcijama. Zamenik direktora trebao bi se više baviti profesorima, i njihovim radom. Dakle njegova/ njena dužnost je da proverava rad profesora, i ukoliko naidje na neku grešku to odmah i ispravi i nadje adekvatno rešenje za istu. Naravno i zamenici direktora moraju biti nepristrasni članovi foruma, kako ne bi nekom naštetili na bilo kom osnovu. Zamenik direktora je tu i da menja samog direktora dok je ovaj odsutan ili ne može da obavlja svoje dužnosti iz nekog razloga o kojem je obavestio čitavo nastavničko veće u kancelariji. Ukoliko se desi neki propust nastavnika( neko se nejavi da će biti odsutan, a nema ga već neko vreme na forumu), zamenik direktora je obavezan da najde zamenu, pa čak i da sam menja istoimenog profesora-rku koji/a tim neodgovornim aktom krši pravila.
GLAVEŠINE

Glavešine imaju manje odgovornosti po pitanju vodjenja škole, ali veliku odgovornost po pitanju učenika. Ukoliko postoji ikakav problem ili neka začkoljica, učenmici će se prvo ajvljati Glavešinama koje su u mogućnosti da nadju neki način da ispomognu ili reše taj neki problem. Medjutim, u svakom slučaju oni moraju opbavestiti i konsultovati direktora škole, a ako on nije u mogućnosti da odluči, onda nekog od zamenika škole. Glavešine su u obavezi da na početku godine održe kratki sastanak sa svojim djacima kako bi im pomogli u snalaženju na Hogvortsu i u odabiru predmeta od kojeg utiče daljni tog njihovog školovanja te i zapošljenje na kraju istog. Taj sastanak mora biti održan u prvoj nedelji škole.

*Za sastanak se konsultujte sa direktorom, kako za mesto tako iza vreme, a potom čim odlučite , morate objaviti na oglasnim tablama u spavaonicama vaše kuće.

** Postoje 4 glavešine, svaki za po jednu kuču an Hogvortsu. Spisak glavešina nalazi se u treadu konkursi.

PROFESORI
Jedan od ključnih kadrova na Hogvorts-u. Takodje jedan od odgovornijih. Profesor uvek mora biti tu da pomogne svojim djacima. Svako od predavača ima srazličiti sistem rada, medjutim mnog stvari moraju da im se poklapaju. Naravno, i članovi ove grupe moraju biti nepristrasni. Pravila za profesore biće vidljiva samo njima tako da su svi koji predaju U OBAVEZI DA IH PROČITAJU!

UČENICI- PROFESORI
Možda vas na prvi izgled ovo ime grupe začudi,a li verujte nam na reč, ova grupa je itekako neophodna. Na početku izrade svakog foruma, uvek postoji nedostatak članova, pogotovu ovde, gde ima brdo pozicija koje treba ispuniti. Dakle pozicija profesor-učenik možda izgleda primamno, ali je to mnogo velika odgovornost. Biti profesor i predavati neki predmet na Hogvortsu i biti učenik i izučavati ostale predmete. Naravno ne kažemo da je tako enšto nemoguće ( da jeste ne bi bilo ovakve grupe), već kažemo da je teško snaći se u svemu tome. Ukoliko je neko član ove grupe, nikako nesme obustaviti jednu od funkcija. Dakle on/ona je i daolje u obavezi da pohadja nastavu i zavrsi Hogvortsku školu, kako bi se na kraju možda zaposlio baš na tom mestu, mada to nije neophodno tako da može ovu poziciju koristiti kako bi se ispraksao an neki ančin i u isto vreme dobijao neku vrstu plate. Na kraju godine, zamenici direktora izradjuju test koji će ovaj učenik polagati iz predmeta koji ujedno i predaje, te ako položi ispit on nastavlja da ga predaje, ukoliko ne, gubi pravo na to, i naravno po pravilu gubi pravo na slušanje istog.

Naravno, ova grupa je samo privremena, te kada bude bilo dovoljno članova da za ovim kadrom nema potrebe, onda se ova grupa sklanja na neko vreme.

ASISTENTI


Neka vrsta autoriteta mejdju učenicima, medjutim to im nedaje za pravo da sami rešavaju neke probleme. N njima je da učenicima maksimalno pomognu oko snalaženja na Hogvorts-u te i da pritomispomognu profesorima oko neke nastave, pa čak i da menjaju nekog od profesora kada za istog nema zamene, ili direktor to tako odluči. Asistenti su isključivo najverniji djaci, i već na kraju prve godine izabira se po jedan asistent iz svake kuće. Glavešine daju predlog odabira asistenta( u predlogu stavljaju imena učenika te i njihove uspehe i ocene), te učestvuju na sednici nastavničkog veća gde se odlučuje ko će biti asistenti. Na listu predloga mogu se staviti maksimalno 2 imena.

-Gyffindor

-Rejvenklo

-Hufflepuff

-Slytherin

Predpostavljam da već unapred znate koje su 4 kuće Hogvortsa, te da ne bi mnogo obijasnjavao, iznad ovog opia nalaze se imena istih. Naravno svaka kuća ima nekusvoju prednost a s’ tom prednošću ide i velika odgovornost. Odggovornost da vašu kuču u koju ste razvrstani dovedete na vrh, ili tako što ćete osvojiti kvidički kup( detaljnije o tome u odeljku za kvidič nekoliko naslova ispod), ili tako što ćete osvojiti kup kuća.

*Kup kuća osvaja ona kuća koja na kraju školske godine bude imala najveći broj poena u peščaniku.


Dakle pošto ste upoznali grupe na forumu, red je da upoznate još nekoliko poslića koji se nalaze na Hogvortsu ili van njega, a mogu vam takodje doprineti malo više galeona nego što to trenutno dobijate vašom pozicijom na forumu.

Naravno, verovatno ste primetili tread na glavnoj stranici foruma pod imenom ’Konkursi’. Ukoliko ste ulazili unutra imali ste prilike da vidite kakve sve konkurse je raspisala Hogvortska škola za tu anstavnu godinu. Za šta je sve moguće konkurisati, a šta je odveć zauzeto. Ukoliko niste, posetite taj tread, i vidite da li je neki poslić ostao.
Pored konkursa za profesore postoje konkursi za prodavce i osoblje.

PRODAVCI.

Još jedan dobar vid zarade u magičnom svetu Hogvorts virtual-a. Dakle sve što treba je da se prijavite na konkurs za prodavca, i ukoliko postoji takav a nije unapred reervisan ili popunjen, postoji mogučnost da to mesto upraznite vi. Dakle u skladu sa opisom prodavnice kju dobijete ( ukoliko je dobijete na konkursu) vi postavljate robu. Naravnno, bilo bi najbolje konsultovati se sa ostalim prodavcima, direktorom ili zamenikom direktora oko sadržine prodavnice i cena, kako bi iste uskladili sa mogučnostima djaka i ostalih članova magične zajednice. Ne možete držati radnju u slučaju da ste u grupi ’PROFESOR-DJAK’ zato što bi time naneli još veći posao sebi, a ujedno bi zaradjivali mnogo više pa bi time napravili neku vrstu diskriminacije prema ostalim djacima, koji traže mogučnost da nekako zarade za svoje potrepštine. Prodavci uzimaju procenat od prodaje svojih proizvoda i to 25% a ostalo ide Gringotsu. Vlasnici su dužni da na kraju jedne radne nedelje odnesu Pazar na šalter za prodavce, i banci predaju listu kupljenih proizvoda i cene, kako bi banka mogla da skine taj novac sa računa kupca, i postavila 25 % od zarade na vaš račun.
* Bez obzira što držite radnju, ukoliko ste u obavezi da kupite proizvode koji se u njoj nalaze (prim Štapić), morate i sami platiti za iste.


OSOBLJE


Naravno moguće je biti sastavni deo osoblja i dobijati malu platicu za to. Da bi videli koja mesta osoblja nisu upraznjena, takodje morate posetiti tread ’ Konkursi’ i konkurisati za isto mesto.


SPISAK PLATA( i dzeparca).

Ukoliko ste primetili, svakim danom kada se ulogujete na forum dobijate po 1 galeon, to je jedan od načina na koji dobijate novac. Drugi jesu plate ( džeparci).

Visina plate zavisi od posla koji obavljate na Hogvorts-u, a one su predstavljene u Gringotskoj banci. No zbog informacije o istim, evo spiska plata.

-Učenici će svakog meseca dobijati džeparac od 250 galeona.
-Učenik-profesor dobija 350 galeona.
-Profesor jednog predmeta dobija 450 galeona.
-Direktor i Zamenik direktora dobijaju 550 galeona.

Svakako neko može u isto vreme da bude i profesor, i prodavac, ili zamenik direktora I profesor, te stim on dobija kombinovanu platu.

Medjutim to se može desiti samo na početku, pa sve dok se ne nadje adekvatni kadar da popuni ta mesta, kako bi svako mogao da radi po jedan posao.

Niko nema pravo da predaje više od 2 predmeta ili drži više od 2 radnjice. Medjutim ukoliko je nešto tako neophodno, onda će direktor o tome obavestiti sve na velikoj oglasnoj tabli na glavnoj strani Hogvorts virtual’a, u treadu ’ Obaveštenja’.

OBAVEZE UČENIKA
Kao što smo napomenuli u osnovnim pravilima, obaveze učenika virtualnog Hogvartsa ne raylikuju se puno od obaveza učenika na pravom Hogvorts-u. Dakle Pohadjanje časova, rad na domaćim zadacima kao i rad na testovima. Kao što smo napomenuli, potrebno je puno zalaganja kako bi dostigli status najboljeg učenika te postali asistent, a na kraju školovanja potreban vam je i odredjeni uspeh da bi se zaposlili na nekom mestu u ministarstvu magije ili u samoj školi.

Znamo da postoje obavezni i izborni predmeti. Dakle obavezne, kako im i samo ime kaže, neophodno je pohadjati do vaše 5’e godine kada imate OČN- ispite. Na osnovu vašeg petogodišnjeg rada sabiraju se ocene na kraju godine i izvlači srednja ocena koja se kasnije sabira sa finalnom ocenom na OČN. Od vaših rezultata na OČN( obični čarobnjački nivoi) zavisi koje će te predmeta nastaviti da izučavate u daljem školovanju tj u 6 i 7 godini. Na kraju 7 godine imate OICT ispite, koji vam omogućuju najbolja randa mesta u svetu magije. Ukoliko želite, možete se zaposliti negde i nakon završene pete godine, ali izbor mesta je jako mali, a pozicije i nisu baš najzavidnije. Dakle trudite se.

Ukoliko učenik ne bude položio neki od predmeta na prvoj( ili bilo kojoj godini) on gubi pravo na izučavanje istog, te mu se mogućnost da se zapoisli negde gde mu je znjanje tog predmeta neophodno gubi. Ukoliko pak učenik zakaže i ne položi 2 predmeta, onda ide na popravni ispit, gde ima šansu da predje u anrednu godinu. Medjutim , ukoliko učenik zakaže na 3 ili više predmeta, automatski pada godinu.

*Izborne predmete niste u obavezi da polažete, medjutim ukoliko ih ne položite gubite pravo da ih na dalje izučavate, te se mnoge mogućnosti za zapošljenje gde su takvi predmeti neophodni gubi.

** Ukoliko se neko od članova foruma izgubi i ne dolazi na forum neko vreme, a da nije to obrazložio direktoru, pozicije će mu biti oduzete.


OBAVEZE PROFESORA


*Obaveze profesora, kao ipravilo za profesore dostupno je na pregled samo profesorima, i nalaziće se u pravilima i u zbornici. SVI KOJI PREDAJU OBAVEZNI SU DA PROČITAJU TA PRAVILA!

SLOBODNE MOGUĆNOSTI

Dakle, pored svakodnevnih obaveza učenika virtualnog Hogvorts-a postoje naravno i slobodne aktivnosti. Pored vikendnog poseta sela Hogsmid, i uzivanje u idili mnogih dvorišta zamka, učenmicima je data mogućnost da sudeluju u sledećim klubovima i igrama:

-Kvidički kućni klub

-Klub kolekcionara kartica iz čokoladnih žabica

-Klub trkača na metli

-Klub organizatora žurki


Svaki klub nosi svoje beneficije. A evo i ukratko opisa rada svakog kluba, te kako je moguće pristupiti istom.

KVIDIČKI KLUB

Svaka kuća ima svoj kvidički klub. Pošto se letenje izučava kao obavezni predmet na prvoj godini, do polugodja, kada je i izbor za igrače znaćete sve o ovom sportu te i koje pozicije su potrebne. Na početku, ukoliko ne buide bilo dovoljno članova na forumu, igraće se samo neophodnim članovima ove ekipe. Tragačima.

Sudija je obišno i sam profesor letenja, pa će vam opn izaći u susret ukoliko vas interesuje način na koji će se kvidič igrati na Hogvorts vortual-u.

NA kraju svake godine dodeljuje se kvidički kup, pehar koji će nositi naziv vaše kuće i datuma, kao i zahvalnica sa spiskom imena članova kućnog kluba koji je osvojio kup.
* Konkurs za članove tima biće raspisan balgovremeno, i svi će biti obavešteni na svojim kućnim oglasnim tablama. Zato pratite vaše oglasne table.

KLUB KOLEKCIONARA KARTICA IZ ČOKOLADNIH ŽABICA

Strastveni kolekcionari kartica iz čokoladnih žabica sada mogu da menjaju svoje duplikate i upopunjavaju svoju kolekciju. Za najstrastvenijeg skupljača sledi nagrada.

Na kraju svakog polugodja, odrzaće se izložba kolekcija, koja će se, počevši od ove godine, odrćavati redovno održavati u ulaznom holu Hogvorts-a.

KLUB TRKAČA NA METLI.

Posle toliko godina, otvara se klub trkača na metli. Svi zainteresovani letači mogu postati članovi kluba. Sastanci kluba će se održavati u velikoj ostavi za metle, a trke će biti organizovane na zemljištu Hogvorts-a. Najstrastveniji i najbrži trkači imaće prilike da osvoje pehar, medalje i zahvalnice pa čak i vredne nagrade.
Svi koji poseduju svoju metlu imaju pravo da postanu deo trkačkog kluba.

KLUB ORGANIZATORA ŽURKI.

Pored starih klubova evo jednog sasvim novog. Klub organizatora žurki na Hogwatrsu. Dakle članovi ovog kluba sastajaće se u sobi za organizovanje zabave, gde će razmatrati o tome na koji način dekorisati istu za neku od narednih žurki. Starešine i asistenti će imm pomagati u tome, a divota članstva tog kluba, kao i sama prednost je, da će nakon svake godine, najuspešniji dekoratori dobijati zahvalnicekoje odlaze pravo u sobu sa trofejima, kao i vredne nagrade.TROČAROBNJACKI TURNIR
( četvoro čarobnjački turnir)

Ova vrsta turnira poznata je u čarobnjačkoj tradiciji, i održava se na svakoj četvrtoj godini. Obično u tome učestvuju najmanje 3 škole, medjutim u našem slučaju učestvovaće samo kuće. Dakle pravila predpostavljam znate. Odaberu se 4 šampiona iz po svake kuće ( koji su završili 4 godinu razume se) i oni moraju proći kroz 3 podviga. Najhrabriji, najspretniji, najmudriji i najvredniji osvajaju tročarobnjački pehar, kao i veliku novčanu nagradu.
*Pažnja, ovi podvizi su jako opasni te zato nije dozvoljeno učenicima koji nisu završili 4’u godinu da učestvuju u turniru.POSLOVI
( tenderske informacije)


Kao i što smo do sada nekoliko puta naveli, školovanje u Hogvorts-u je jako bitno. Svaka ocena na neki ančin uticaće na budnućnost svakog čarobnjaka i veštice. Naravno ovo en govorimo kako bi vas plašili, već kako bi vam ukazali na to šta nosi upornost a šta nerad na forumu.

Nakon završetka školovanja na Hogvorts-u, učenici se mogu zaposliti ma to bilo na završetku n jihove pete ili sedme godine. Medjutim, kao što smo već napomenuli, od ocena zavisi kakav če te posao naći. Za sada u našem magičnom svetu ne postoji Ministarstvo magije, medjutim ukoliko je isto potrebno kada naša prva generacija završi, onda će biti izgradjeno. Da bi iamli u uvid šta koji poslovi iziskuju koje ocene iz predmeta, mi će mo vam dati nepunu listu poslova ( o ostalim će te razgovarati sa starešinama na prvom sastanku) poslova i potrebnih ocena na OČN’u ili OICT’u da bi se bavili istim. Sledi lista:

Ime mesta za rad----- Kvalifikacija----- Predmeti koji su potrebni za rad------ Ocena

------------- OICT--------------OOMV---------------------------------N

AUROR --------------OICT--------------Napici----------------------------------N

--------------OICT-------------Prebacivanje---------------------------N

--------------OICT-------------Čini--------------------------------------I

--------------OČN------------- Letenje-----------------------------------N

PRO. IGRAČ ---------------OČN-------------Aritmantija-------------------------------P
KVIDIČA
----------------OČN------------Čini----------------------------------------P

----------------OČN------------Astronomija------------------------------I


DISPIČER -----------------OICT-----------Letenje-----------------------------------N
MAGIJSKOG
TRANSPORTA---------------OČN------------Drevne rune-----------------------------I

-----------------OČN------------Predskazivanje--------------------------P

-----------------OČN------------proučavanje normalaca-----------------P


UPOŠLJ. U ------------------OICT----------- OOMV----------------------------------- P
ODSek. ZA
MEDJUNARODNU----------OICT------------ Napici------------------------------------ I
SARADNJU
------------------OICT------------Prebacivanje-----------------------------P

-------------------OICT-----------Preobražavanje--------------------------PUPOŠLJ. U ------------------OICT------------Aritmantija-------------------------------I
MEDJUNARODNOM
TELU ZA MAG.---------------OICT------------Drevne rune-----------------------------I
SARADNJU
-----------------OČN------------ Briga o magijskim stvor.------------I

----------------- OICT----------- Herbologija---------------------------I


UPOŠLJ. U ---------------------OICT----------- Herbologija---------------------------N
MEDJUNARODNOM
TELU ZA ----------------------OČN-----------Čini-------------------------------------N
TRGOVINU
-----------------------OČN-----------Preobražavanje------------------------I

-------------------------OICT---------- Letenje---------------------------------I


MEDJUNARODNI----------------OICT------------ Aritmantija--------------------------N
MAG. PRAVNIK
-----------------OČN------------OOMV--------------------------------I

-----------------OICT----------- Napici---------------------------------P

----------------- OČN------------ Čini-----------------------------------N

UPOŠLLJ. U --------------------OICT-----------Briga o magijskim stvor.-----------N
ODSEKU ZA
REGUL. MAG. ---------------------OICT ---------- Herbologija-------------------------N
STVORENJA
---------------------OČN----------- Preobražaanje-----------------------I

---------------------OČN----------- Drevne rune-------------------------P


KANCELAR ----------------------OČN------------OOMV------------------------------I
ZA ODNOSE
SA GOBLINIMA----------------------OČN------------Prebacivanje------------------------I

-----------------------OČN------------Astronomija------------------------I

----------------------OICT------------Čini----------------------------------I

UPOŠLJ.U ------------------------OICT------------OOMV-----------------------------I
ODSEKU ZA
SPROVODJ. ------------------------OICT------------ Aritmantija-----------------------I
MAG: ZAKONA.
------------------------OICT------------- Napici---------------------------IUPOŠLJ. U -----------------------------OICT------------Čini---------------------------------N
ODSEKU ZA
ZLOUPOTR ----------------------------OICT-----------Napici-------------------------------N
MAG. KOD
MALOLETNIKA-----------------------OICT----------- Proučavanje normalaca----------P

-----------------------------OČN----------- Drevne rune-----------------------P
UPOŠLJ.U--------------------------------OICT----------- Proučavanje normalaca---------N
ODSEKU ZA
RAD SA ---------------------------------OICT----------- Astronomija----------------------I
NORMALCIMA
----------------------------------OČN------------Napici-----------------------------P

-----------------------------------OČN-----------Prebacivanje----------------------P


VIZENGAMOT-------------------------OICT------------OOMV---------------------------N

--------------------------OICT------------Aritmantija--------------------- N

--------------------------OICT------------Čini------------------------------N

---------------------------OICT------------Napici---------------------------N

---------------------------OICT-----------Preobražavanje------------------N

-----------------------------OICT----------Drevne rune----------------------NUPOŠ. U
ODSEKU ZA
MISTERIJE ------------------------------OICT---------Predskazivanje------------------N

-------------------------------OICT--------Čini-------------------------------I

--------------------------------OICT--------Aritmantija----------------------I

---------------------------------OČN--------Astronomija---------------------N


I još jednom, srećno u daljem školovanju!
Back to top Go down
View user profile
 
Napredna pravila OBAVEZNO ZA SVE ČLANOVE VIRTUAL Hogvorts-A!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Hogwarts Virtual ● BETA :: Oglasna tabla :: RPG: pravila i informacije-
Jump to: